amalietilflorida - jeg er en 16 år gammel jente, og skal ta 2. året MK i Florida som utvekslingselev via STS.

Orlando, Homecoming og familien

Sist helg dro jeg til Orlando, og det var awesome!!! 

 

Jeg og 6 andre tyskere fra skolen, pluss tre andre som jeg ikke kjente dro med en organisasjon for internasjonale elever. Jeg ble på gruppe med de 3 andre internasjonele elevene som jeg aldri hadde møtt før. En var fra Sør-Korea, en fra Brazil og en fra Kina. Første dagen var vi på Magic Kingdom, og det var fantastisk! Det var mest beregne på småbarn, men det var like morro for oss som er litt eldre også. Vi hadde kjempe mye morro og tok nesten alt. Uheldigvis måtte vi stå masse i kø... Min favoritt var Pirates of the Carribien (er det sånn det skrives?). Vi satt i en båt, og ble fraktet rundt og kunne se forskjellige scenarioer fra filmen. Alt var veldig godt gjennomført og veldig high teck. Gruppa mi ble veldig spleisa, og vi hadde mye morro sammen, føltes som om vi hadde kjent hverandre hele livet. Natten tilbragte vi med pizza og brus på ett hotel, og det var kjempe koselig. Veldig lav klasse hotell da.. Dagen etter var nesten enda bedre, for den tilbrakte vi på noe som heter Epcot. På epcot hadde de en simolator på hvordan en romferd er, og det virka sykt ekte! den MÅ prøves! oppskytningen og landingen, og alt føltes som om det faktisk skjedde, og du følte deg helt forferdelig etterpå pågrunn av alt trykket du ble utsatt for etter "utskytning", men det var veldig verdt det. Epvot hadde også en del forskjellige land du kunne besøke, så vi gikk rundt til alle landene og så hvordan det var. De som jobbet i de forskjellige landene var fra det landet de jobbet i, og de hadde varer og attraksjoner for å vise frem landet sitt. De hadde også hus som skulle ligne på tradisjonelle hus fra det landet. De hadde Norge der! og jeg fikk kjøpt litt Norsk sjokolade, og snakket Norsk, og HALLELUJAH de hadde VAFLER MED BRUNOST! Det var kjempe morsomt å se hvordan amerikanere tror Norge er, og det var mange folk der med Norske slektinger langt tilbake som tror de er vikinger og sånn.. hahahah. Min personlige favoritt var Canada, det stedet hvor de hadde bygget Canada var kjempe fint, og det gjorde at jeg fikk lyst til å dra dit. Det siste vi gjorde den dagen var å prøve en simulator på hvordan nascar er, så det var som en berg og dal bane, bare at du satt i en "bil" og den testet glatt kjøring, og unnamanøver og bremser, men alt var jo sefølgelig fake, siden bilen bare fulgte sporet. På slutten testet den hastighet og den kom opp i 67 miles per hour, som er raskere enn motorveien her!! veldig morro, men håret mitt så ikke ut etterpå..

 

The International Squad

 

Her er jeg i "England", og telefonen funker faktisk!

 Her spiser vi asiatisk mat. Ikke den beste maten jeg har smakt, og chopsticks gjorde ikke saken lettere.

 

alt i alt en super bra helg!!

 

 

I går var det homecoming!!

 

Vi har snakket lenge om denne dagen på skolen, og alle trodde at det skulle bli mye værre en det ble. Jeg møtte 30 venner på en asiatisk resturang, og selvom jeg ikke var en stor fan av maten var det en fantastisk opplevelse. Kokkene lagde maten rett forran oss, og de showet litt med flammer og maten og knivene. Veldig spennende. Etter dette dro vi og skaffet oss iskrem før vi dro videre til homecoming. Alle var pynta og så fine ut. Guttene brukte linser istedenfor briller, så de så veldig annerledes ut! Ved inngangen hadde de breathalyzers (alkohol tester), og hvis du trakk en klinkekule med feil farge så må du blåse. Jeg slapp. Da jeg var inne på homecoming så jeg noen av lærerne, og det var egentlig bare litt pinlig å se at de sto og så på oss.. I begynnelsen var det veldig kleint å skulle begynne å danse og sånn, men alle de som sto stille så bare helt idiotiske ut, så jeg fant ut at så lenge jeg bevegde meg så så jeg mere normal ut. Jeg sto helt forran sammen med en del av seniorene som jeg kjenner, ørene mine var ikke helt happy med det da... De spilte mye kjent musikk, og det var bare gøy å være der og bli kjent med nye mennesker. Etterhvert ble det tid for å krone homecoming hoffet og Oscar, fra Norge, ble kronet til Konge! Kvelden endte med at Jeg, vertssøstera mi og daten hennes, Trey, ble hentet av foreldrene hennes (mine vertsforeldre) og foreldrene hans i en limousin. Veldig morsomt egentlig! Når jeg endelig kom tilbake rakk jeg ikke gjøre noe annet enn å skifte til en T-skjorte og såvidt rekke bort til sengsa før jeg sovnet. Når man står og danser og hopper opp og ned i to timer blir man sliten. After all, en god kveld, en fin opplevelse, men glad for at det bare er en gang.

Her er jeg, Trey og vertssøstera mi på vei inn i limousinen for å dra hjem :)

 

Til slutt; Vertsfamilien

 

Har ikke skrevet så veldig mye om den nye vertsfamilien enda, men ikke noe nytt er godt nytt. 

Vertsfamilien jeg har nå er fra ett sted kaldt pourterico (uttales ihvertfall sånn). De liker å stå opp tidlig, og de trener en del. Vertsfaren min er lege, og kommer normalt hjem fra jobb i 12 tiden ( fordi han drar på jobb i sånn 5 tiden). Vertsmor er yoga instruktør, og ellers hjelper hun til  hjemmet. Hun lager frokost for meg, og lager lunsjen min klar for skolen. De sørger alltid for at jeg har det jeg trenger. Hver dag eter skolen sitter vi på kjøkkenet sammen og snakker, og seriøst; jeg har aldri ledd så mye i hele mitt liv! Omtrent hver dag spiser vi ute, eller tar med mat hjem fra ett sted. I dag var faktisk første dagen jeg spiste noe som var hjemmelaget! Maten vi spiser ute er kjempe god, men det er noe eget ved hjemmelaget mat. På den andre siden så kan man bestemme hva man vil ha selv når man spiser ute, og noe som overtrasker de færreste er at jeg har i gjennomsnitt hatt pizza 4 ganger i uka! I dag innså jeg for første gang hvor lei jeg er pizza.. Så neste gang blir det nok noe nytt. Jeg har en vertssøster her også, og hun er awesome! vi bare ser på hverandre og begynner å le, hlt uten noen grunn egentlig... er litt forvirra av og til. Mange har sagt at vi ligner på hverandre, en dame spurte til og med om vi er tvillinger! Hun er 2 år yngre enn meg, så det syntes vertsfamilien min var kjempe morsomt; spesielt siden de helt fra dag 1 har sagt at jeg ser ut som om jeg er 15 år, men oppfører meg mere voksent enn en på min alder her nede. I dag dro jeg, vertssøstera mi og vertsfar og bowlet, og vi hadde det kjempe morsomt! Vi ler hele tiden når vi er sammen, og ingenting er kleint. Alt føles veldig naturlig, og jeg merker at jeg går mere og mere bort fra å tenke på norsk. Har fått verdens beste vertsfamilie!! (dee har sakt att de skall oversete blogen, så dete skriver jei sån at de ike kan fårstå ;) )

skall spøre vertsfamilien om jei kann legge ut billder av dem og husett, vil ikke gjøre noe uten at de har godkjennt det :)

 

 

Første møte med ny familie!!

Så nå er klokka 22.15 her, og jeg har to prøver i morgen, og har ikke hatt tid til å studere til noen av dem, hvorfor? fordi jeg har vært opptatt med å flytte!

Jeg kom hjem klokka 6.30 i dag, og begynte å pakke alle sakene mine; det var en del... måtte ha to ekstra sekker pluss to ekstra svarte søppelsekker, plus kofforten jeg brukte ned hit! kan bli interesangt å prøve å få alt hjem... Anyways.. områderepresentanten kom og plukket meg opp, og jeg måtte stappe alt sammen inn i en bil. Så kjørte vi i kanskje 5 minutter, og så pekte hun på det største huset jeg har set. Det er der jeg skal bo. Huset ser ut som en villa, og insiden virker enda større! 

 

 

Det har vær en lang dag, og det er mørkt ute, og hadde litt andre ting å tenke på en å ta bilder, men her er ett bilde fra utsiden! Flere bilder kommer i neste post :) Huset har mange rom. Jeg får mitt eget soverom, og halvveis eget baderom. Badet har tre rom. Fra mitt soverom går jeg inn til ett rom hvor det er en vask og ett speil og rom hvor jeg kan ha tingene mine, pluss to dører, en inn til skapet mitt, og en inn til det neste rommet i badet, som er en stor dusj, ett badekar og en do. Dusj og do skal jeg dele med vertsmora mi, og det tredje rommet er helt likt som det første, og det er vertsmor sitt. Huset har kanskje 5 baderom eller noe sånt, men dette var det som er nærmest soverommet mitt. Jeg får også lov til å bruke ett av kontorene hvis jeg trenger å fokusere litt ekstra på lekser. Hele huset er litt innspirert av kina egentlig. Huset har også ett biljardbor!! vet det er mange som er sjalu på det ;) kan ikke vente med å vise dere flere bilder! det er sååå fanntastisk her :) I tillegg har vertsfamilien en liten hund, som er så søt <3 Jeg har en vertssøster, og en vertsmor og en vertsfar. Vertsfar er lege. De er fra ett sted i carribien, men husker ikke hvor. Orker ikke å pakke ut nå... gjør det i morgen :) nå må jeg øve på engelsk vocab... har quiz i morgen... yaaay... 

 

ohh!! btw! fikk verrdens beste avskjedsgave av den gamle vertsfamilien! gavekort på starbucks :D De kjenner meg så godt :) 

 

skal skrive mere om allt i morgen, men vet ikke så mye sjæl enda.. lover at bilder kommer før fredag også :)

Bilder!!!

I helga var jeg på St. Pete med vertsfamilien. Dette er siste gangen jeg var der, for på tirsdag bytter jeg familie! Hannah hadde svømmestevne, og gjorde det veldig bra. Da stevnet tok en pause kom Hannah, vennene hennes, og coachen tilbake til "hytta" til vertsfamilien min som er på st.Pete, og de spiste og la seg ned for å slappe av. Jeg og Michelle ( min sveitsiske vertssøster) ble med tilbake til svømmestevnet for å komme oss litt ut. Vi satt litt og så på svømminga, men det var så altfor varmt, så vi gikk en isbar og spiste frozen yoghurt. Eller det var vel heller godteri med litt frozen youghurt, siden her kan man forsjyne seg selv med det man vil. Etterpå gikk vi langs en brygge tilbake, og vi så 4-5 forskjellige bryllup. Etter at vi hadde gått tilbake til svømmestevne møtte vi vertsfamilien igenn, og så dr vi tilbake til "hytta". Vi gjorde litt lekser, og så på film før vi la oss. Søndag dro vi tilbake til Tampa, og jeg har brukt mesteparten av dagen på å prokrastinere ( utsette leksene), før jeg fant ut at jeg faktisk må gjøre de. Denne helga har jeg plutselig begynt å like norsk musikk?! hva skjer?! Nå hører jeg på allt fra Jan Teigen og Ravi til Karpe Diem, Sirkus eliassen, DJ Broiler og Madcon. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det kan vel være noe med at jeg ikke hører noe norsk musikk på radion, eller noe...

Forresten så mista jeg lommeboka mi på fredag! og jeg har gått rundt og vært så stressa hele helga, men fant den i dag! ble sååå glad :) og fikk mail fra Apple om at iPhone 5s kommer til meg iløpet av uka :D

 meg (og favoritt drikken min, virgin Pina Colada) som prøver å kaste en liten matell sirkel på en spiker som henger på den hvite firkanten i bildet. Velidg morsomt, for jeg vant!! :D bildet er tatt på en resturang på St.Pete, og på andre siden av taket kan du se ut i en elv, og det er flyvefisk som hopper ca 2 meter opp i lufta der! 

 

Gul skolebuss! Ja de eksisterer! kjørt den tre ganger :D

 

Pizza på fredag med Michelle<3 TGIF 

 

Dette er noen av de jeg henger med i friminuttet :D 

 

vet dere har venta lenge på bilder, lover å bli flinkere til å publisere bildene jeg tar! 

Ny familie

den siste uka har gått fort. Jeg får flere venner på skolen, og snakker mere i timene. Jeg husker at jeg aaldri brukte mer enn en time på lekser, men sånn er det ikke her. Her er det skole fra 9 til 15.30, så er det bowling fra 15.30 til 18.00 og så blir jeg henta på skolen 19.00. Fra 19.00 har jeg KANSKJE tid til å se en episode av favorittprogrammet mitt, og så må jeg gjøre lekser til 11 tiden. så legger jeg meg. Veldig mye mere som kreves av deg her en det er hjemme. Skolen her er mer som skole, man må jobbe for karakterene, og hvis du er en dag du ikke gjøre lekser er du ille ute. Før så snakket vi altid om at skolen er ett fengsel, men virkelig, nei. Skolen i Norge er som en obligatorisk fritidsklubb. På den andre siden så er det ikke så kjedelig å gjøre skolearbeid, siden man ser resultater av alt man gjør. Hivs du bruker mye tid ig gjøre en av leksene kjempe bra kan du få ekstra poeng, og alt du gjør teller i karakteren din! Og siden alle har det helt likt, og det ikker er så veldig mye som skjer i ukedagene så føles det ikke så tungt å gjøre lekser, siden alle andre også gjør lekser, og det er ingenting annet som skjer. Og selvom skolen er mere ordentlig og streng, så vil lærerne virkelig at du skal lykkes, og du får ett helt annet forhold til de. Så lenge du holder deg til grunnreglene så kan du få litt ekstra hjelp til å lykkes i fagene. foreksempel så hadde vi matteprøve, og jeg visste ikke de to siste spørsmålene, og da jeg kom tilbake på skolen dagen etter så ga lærern meg prøven tilbake, og lot meg sitte ute på gangen og prøve oppgavene på nytt, for så lenge jeg prøvde kunne jeg få litt ekstra poeng. Lærerne lar deg også komme inn etter skolen, og hjelper deg med alt du trenger hjelp til, og hvis du gjør leksene dine på skolen eller lager study cards kan du til og med få ekstra poeng! 

 

Og så videre til ny familie. De siste ukene har STS lett etter en ny familie, og nå har de endelig funnet en! jeg flytter på tirsdag! Familien bor ikke så veldig langt unna, og de har ett stort hus med badebasseng. Jeg får mitt eget soverom, og halvveis ett eget baderom (må dele dusj)  Jeg vet ikke så veldig mye mer om familien, men skal oppdatere om alt på tirsdag :) Fikk også melding fra apple at iphonen min kommer i løpet av neste uke, can't wait! neste helg skal jeg til Orlando med en annen organisasjon for utvekslingselever ( ikke STS), så det gleder jeg meg til. sorry for at jeg ikke legger ut så mye bilder, vet det er høyt etterspurt... lover å legge ut noe snart! 

bytte familie!

Lenge siden jeg har blogget, men jeg skal prøve å fortelle hva som skjer så godt jeg kan.

For det første så skal jeg bytte vertsfamilie. Jeg skal prøve å forklare det så godt som mulig, men det er ikke lett. Vertsmor har i flere uker vært litt stressa og sagt nei til mye når jeg spør om å bli kjørt til kjøpesenteret eller andre steder. Hun var hele tiden opptatt med noe, selv om hun ikke hadde noen fast jobb, har hun alltid noe å gjøre og ikke mye fritid. Nå som Michelle er her har hun i tillegg en til å frakte hit og  dit. Under en middag i forrige uke fortalte vertsmor meg at hun ikke klarte å ha begge to, og at jeg må bytte vertsfamilie. Hun sier hun har tatt seg vann over hodet, og at hun ikke klarer å ha ansvaret for oss begge, hun har det ikke bra siden hun føler at hun svikter oss, og vil at først og fremst jeg skal flytte for å få mest mulig ut av året. For meg er det helt greit. Jeg liker familien, men samtidig  er det greit at jeg må bytte, i og med at jeg liker at familien kan ha tid til meg!

 

For det andre så går skolen mye bedre! Engelsken blir lettere for hver dag, og jeg føler at ting blir mer normalisert. Akkurat nå føles det som om jeg ikke tenker i noe språk som helst, det er egentlig veldig rart. Jeg får flere venner, og har blitt invitert til å gå til homecoming med en gruppe. Jeg har også gjort det veldig bra i bowling, og i dag fikk jeg 5 strikes i ett game! 4 strikes på rad, og en poengsum på 145! Naboene mine fra Norge befinner seg også i Tampa for tiden, og jeg gleder meg som en unge til de kommer og møter meg på lørdag og gir meg gavene fra Norge! I tillegg har jeg noen gaver jeg vil ha sendt hjem. Været her begynner å bli kaldere, som betyr at det begynner å ligne mer og mer på en norsk sommer :P ser bilder på facebook av røde trær, noe det ikke finnes mye av her nede! 

min amerikanske hverdag

Denne uka har vært ganske normal, ikke mye som har skjedd. Mye av det som skjer her begynner å bli normalt, selvom jeg ofte får en sånn "wow jeg er faktisk i USA" opplevelse i ny og ne. Dagene nå går som ofttest slik at jeg står opp klokka 07 40, kler på meg, går på badet og er nede på kjøkkenet 0800. Der bruker jeg ca 20 min på å lage lunsj og spise frokost før jeg og vertssøsteren min, Michelle, blir kjørt til skolen. På skolen har jeg først Engelsk i første time. Jeg har engelsk med 9.klasse, så alle der er 3 år yngre enn meg. Jeg har begynt å bli litt kjent med noen av dem, og jeg merker fort at de er yngre enn emg for å si det sånn. I andre time har jeg matte, og nå som jeg har ett litt enklere matte kurs så klarer jeg å henge med ganske bra. Har for øyeblikket en B i matte, og tror jeg kommer til å ligge på en B til skoleslutt. I matte timen er vi ca 7-8 utvekslingselever, så det er timen men nest flest utvekslingselever. etter Matte har jeg en klasse hvor vi er bare utvekslingselever, og det er US history. Lærern har gått på yail, og er utdannet advokat, så hva han gjør i ett klasserom vet ikke jeg. I lunsjen sitter jeg nå i en gruppe hvor vi er 4 utvekslingselever og 4-5 amerikanere. De er veldig greie, og jeg ble invitert til å gå til homecoming samen med dem og noen av venen dems. Homecomin er om under 1 måned, og jeg må kjøpe meg en kjole... vet MANGE av de hjemme er nysjerrige på hvordan det kommer til å gå, og at jeg kommer til å få mange spørsmål om å ta bilde og sende til dem. Slapp av, jeg skal sende ett bilde til alle på snapchat lista mi i 2 sekunder ;) Etter friminuttet har jeg Music Studio Ensamble, som basicly er å spille musikk på garageband, veldig enkelt, og går nok ut med A+. Etter dette har jeg Broadcast Journalism, og siden jeg er på gruppe med to amerikanere som gjør allt arbeidet får jeg også veldig lett A+ der også. Study Halle ren time hvor man kan gjøre lekser, og der får man ikke karakter, så da får jeg mere tid til andre ting. Siste time er Yearbook. I yearbook skal vi obviously lage årboka. Jeg tar bilder, og lager litt layouts, men der er en veldig avslappet klasse, og mesteparten av tiden går til å snakke om random ting, og gjøre lekser i andre fag, og ta livet helt med ro. Fikk veldig mange enkle fag, noe jeg er glad for, men det er fortsatt mere skolearbeid en jeg er vant med, og leksene teller på karakteren din, så du mååååå gjøre de! veldig viktig! Etter skolen har jeg bowling. Bowling er veldig morro å gå på, og i dag fikk jeg beskjed om at jeg kan få spille kamper! På bowling bestiller jeg ofte noe å spise, pluss noe vann, og bruker 1,5 time på å henge med noen folk fra skolen og bowle gratis. Hvem er klare for en bowlingmatch når jeg kommer hjem?? Kvelden går som regel til å gjøre lekser, se på film, spise middag, og legge seg tidlig. I går kveld hadde vertsmor noen venner over, og de hadde en spillkveld. De var veldig høylydte, og mange av de som var der var fra skolen! en av de som sitter i skranken på skolen som jeg ser hver dag var der, og kona til rektor var der. veldig rart å møte de utenfor skolen, og i en helt annen setting.... I morden kommer iphone 5s ut, og jeg skal gjøre alt i min makt for å få tak i den!!! gleder meg som en unge på julaften! har desverre ikke tatt så mange bilder i det siste, selvom jeg har hatt kameraet med meg over alt, grunnet at ikke alt er så nytt lengre, så jeg tenker ikke "wow jeg må ta bilde av det" lengre. Skal prøve å bli flinkere!! ;) Forresten digger amerikanerne på skolen min "the fox"! Nå skal skolen lage en parodi av låta! Vi har noe som heter TPTV, som er ett tv show som vises forran hele skolen en gang i uka, og det er klasser som Broadcast Journalism som lager de. Jeg ble intervjuet i forrige episode, og jeg skal bli intervjuet i neste også pågrunn av the fox. Veldig kleint å høre seg selv på så stor TV, og i tilegg er engelsken min dårlig, men jeg er jo tross alt norsk og ikke amerikansk.

 

nå lyner det og pøser ned med regnvær, gleder meg til uvers sesongen er over! 

Weekend

I går dro vertssøsterene mine, jeg, to jenter fra norge (Ingrid og Hevig) og en tysk jente som heter Anina til det andre huset. Vi spiste gode hamburgere, og var på stranda. Jeg tilbragte mer tid i vannet enn på stranda, noe veldig få vil bli overrasket over. En dame ropte plutselig "there are dolphins!" og vi snudde oss, og så noe mørkt i vannet som kom mot oss, og da det kom nærmere viste det seg, til min store skuffelse,  å være en klynge på ca 10 pigg rocker, og ikke en delfin... Jeg elsker vannet på stranda, og sanda som er i vannet er også veldig deilig å gå på, men sanda er over alt! håndklet er fullt av sand, allt er fullt av sand, men ellers har jeg jo det bra da :P etter å ha sett "The great gatsby" dro vi alle jentene ut og så på solndegangen, og den var så vakker! bare det å sitte der og se utover havet, med den røde himmelen, og palmetrærne var bare helt fantastisk. I tillegg var være veldig varmt, og behagelig, man blir liksom ikke helt kvitt den syden følelsen. I dag har jeg gjort lekser, og så dro alle vi norske ( meg, Ingrid og Hevig) over til den Norske familien! Vi tilbragte mye tid ved bassenget som er ca 5 min fra huset dems, og vi gikk også litt rundt og så på alle de store yachene. Etter bassenget brukte vi litt tid på å ordne oss, og jeg fikk sitte litt ned og snakke norsk, noe jeg syntes var herlig! Engelsken blir forresten bedre for hver dag også, og jeg merker det selv at jeg får bedre flyt når jeg snakker. Jeg tenker fortsatt på norsk, men nå hender det at når jeg skal snakke norsk til de norske vennene mine at jeg snakker engelsk istedenfor, uten å tenke over det. Vi hadde grillmat til middag, og vi hadde kjempe god iskake til dessert. Vi snakket om norsk mat, og selvom det er mat jeg spiser veldig sjelden, savner jeg det. Har blitt en del mere usunn siden jeg kom hit, men jeg vet liksom ikke hva jeg skal lage med all maten de har her, jeg kan lage brødskiver, og frokostblanding, men jeg vet ikke hva annet jeg kan tilbrede og spise her, siden jeg i grunn ikke har spist noe annet en brødskiver de siste 16 årene. Maten her er definitivt annerledes enn maten i Norge, på alle mulig måter. Alt er veldig annerledes, mye bra, noe dårlig, men 

Weekend

I går dro vertssøsterene mine, jeg, to jenter fra norge (Ingrid og Hevig) og en tysk jente som heter Anina til det andre huset. Vi spiste gode hamburgere, og var på stranda. Jeg tilbragte mer tid i vannet enn på stranda, noe veldig få vil bli overrasket over. En dame ropte plutselig "there are dolphins!" og vi snudde oss, og så noe mørkt i vannet som kom mot oss, og da det kom nærmere viste det seg, til min store skuffelse,  å være en klynge på ca 10 pigg rocker, og ikke en delfin... Jeg elsker vannet på stranda, og sanda som er i vannet er også veldig deilig å gå på, men sanda er over alt! håndklet er fullt av sand, allt er fullt av sand, men ellers har jeg jo det bra da :P etter å ha sett "The great gatsby" dro vi alle jentene ut og så på solndegangen, og den var så vakker! bare det å sitte der og se utover havet, med den røde himmelen, og palmetrærne var bare helt fantastisk. I tillegg var være veldig varmt, og behagelig, man blir liksom ikke helt kvitt den syden følelsen. I dag har jeg gjort lekser, og så dro alle vi norske ( meg, Ingrid og Hevig) over til den Norske familien! Vi tilbragte mye tid ved bassenget som er ca 5 min fra huset dems, og vi gikk også litt rundt og så på alle de store yachene. Etter bassenget brukte vi litt tid på å ordne oss, og jeg fikk sitte litt ned og snakke norsk, noe jeg syntes var herlig! Engelsken blir forresten bedre for hver dag også, og jeg merker det selv at jeg får bedre flyt når jeg snakker. Jeg tenker fortsatt på norsk, men nå hender det at når jeg skal snakke norsk til de norske vennene mine at jeg snakker engelsk istedenfor, uten å tenke over det. Vi hadde grillmat til middag, og vi hadde kjempe god iskake til dessert. Vi snakket om norsk mat, og selvom det er mat jeg spiser veldig sjelden, savner jeg det. Har blitt en del mere usunn siden jeg kom hit, men jeg vet liksom ikke hva jeg skal lage med all maten de har her, jeg kan lage brødskiver, og frokostblanding, men jeg vet ikke hva annet jeg kan tilbrede og spise her, siden jeg i grunn ikke har spist noe annet en brødskiver de siste 16 årene. Maten her er definitivt annerledes enn maten i Norge, på alle mulig måter.

Kino

Den siste uka har gått fort. Det er så mye som har skjedd. På skolen har jeg fått flere folk som jeg kjenner bedre og bedre for hver dag, og jeg er mere en del av det amerikanske miljøet. Jeg treneger ikke å tenke når jeg snakker Engelsk, det kommer mere automatisk, og mange sier engelsken min er kjempe bra! Jeg tenker fortsatt tanker på norsk, men enkle ting som tall og bokstaver tenker jeg på engelsk. Det gjør matte mye vannskeligere... Jeg har mistet helt sansen for verdien av ting, i og med at alt foregår i dollar. Jeg vet ikke hvor mange dollar det er normalt at klær koster her, og nå har jeg vært såpass lenge borte fra Norge at jeg ikke husker hvor mange kroner det pleier å koste heller. Er en shorts til 15 dollar dyrt eller billig? jeg har ikke peiling! I dag har jeg vært på kjøpesenteret med Michelle, min vertssøster som også er utvekslingselev. Etter en liten sund kom vår venn Yanik, og Yannick, begge er fra tyskland, og navnet uttales helt likt. Også kom det en jente og to gutter til. Vi hang rundt på kjøpesenteret før vi alle sammen gikk og spiste middag på en veldig fin italiensk resturang. Til min store overraskelse og skuffelse serverte de ikke pizza!, men jeg fikk god mat forde.  Etter maten gikk vi alle sammen og så invidious chapter 2, og jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv! herregud, det var helt forferdelig! Siste gang jeg lar guttene bestemme film... Filmen var rett og slet kjempe skummel, ekkel, og den hadde mange scener hvor det plutselig spratt opp ekle bilder av gamle damer, noe som freeket meg ut fullstendig. Jeg skal holde meg til komedie filmer fra nå av. Ellers var kvelden bra, og jeg ble kjent med nye folk. I morgen skal jeg ut på stranda og kanskje møte noen av de samme folka igjenn. Nå er det like før jeg legger meg, mens i Norge er det morning... rart. Jeg tok ingen bilder i dag, men lover at jeg skal laste opp litt til dere snart. btw, så her jeg sånn helt randomly fått den svenske bursdagssangen på hjernen, litt tilfeldig. 

 

kan ta en liten spørrerunde en dag også, så kommenter eventuelle spørsmål

stay classy norway, eller whatever.

De siste dagene

føler det har vært lenge siden jeg har gitt dere en oppdatering, så her kommer det. 

 

Den siste uka har vært bra, har snakket mere med folk både i og utenfor klassen. Jeg har ikke hatt så mye lekser, og hatt tid til å slappe av litt. I går var jeg og Mitchelle fra Sveits på besøk hos en fra Tyskland som heter Yanik. Han bor i ett stort hus, og vi så på en film og spiste melksesjokolade! er desverre tom for sjokolade nå. Vi fant ut at vi skulle bade i bassenget hans, så han og vertsfaren hans kjørte meg og Michelle hjem for å hente badetøy, og det var den råeste bilen jg har sett!! rød, med tak som du kan ned, og det var rett og slett awesome!! Jeg og Michelle satt i baksetet og tok bilder hele veien, så jeg legger til ett bilde på bunnen ;) Det var kjempe gøy å bade, og vertsbroren til Yanik ble med ut i bassenget, og han var den minste 13 år gamle gutten jeg har sett! Vi hadde det veldig hyggelig alle sammen, og de hadde lys som skiftet farge i bassenget, og musikk. Når det ble litt kjøligere hoppet vi opp i boblebadet, og satt der og slappa av til jeg og Michelle måtte dra. I dag tidlig måtte jeg ha på vekkerklokke klokka 9 fordi jeg skulle skype med familien hjemme i Norge. Det var broren min sin konfirmasjon i dag, og jeg fikk snakka med de fleste som er i familien. Skulle ønske jeg kunne vært der, men bare tanken på flyturen og kostnaden gjør meg svimmel. Jeg og Michelle har tilbrakt hele dagen hjemme alene, fordi resten av vertsfamilien har vært på svømmestevne eller i møte, så vi bestemte oss for å gå en liten tur med hunden, men det ble bare en liten tur ned til havet og opp igjenn, varmen dreper. Senere på kvelden hadde vertsfamilien min middag med noen av deres venner, og vi hadde masse god mat og så på ameriaksnk fotball. Spessielt vertsfar, Jim, og vertssøster, Hannah levde seg veldig godt inn i spillet, og det var mere morsomt å se på de en å se på TVen. Uheldigvis tapte laget vårt, men det hadde lite å si på stemningen! I morgen skal jeg over til den norske familien, og sove over der til mandag! gleder meg til å slappe av og ta litt fri fra den engelske hverdagen! Ikke missforstå, jeg elsker å være i USA, og å snakke engelsk, men bare det å snakke norsk en gang i blandt er veldig deilig! da får man slappet av, koblet litt ut, og man er ikke i tvil om man forstår det som blir sagt riktig, eller om det man sier er riktig. Da kan jeg også snakke uten å måtte tenke over hva jeg skal si først, og det er en fin  måte å slippe litt hjemlengsel på! 

 

haha, meg og michelle going crazy i baksetet i bilen!

hits